21 C
Tuzla
19.05.2022.

Kako podesiti redoslijed kanala prema sopstvenoj želji na Moja TV?

Posljednjih dana učestao je broj vaših upita upućenih prema našoj medijskoj kući u vezi sa promjenjenim interfejsom i izbornicima kod korisnika usluga i paketa Moje TV BH Telecoma. Uz vaše reakcije da vam se novi izgled sviđa nerijetko svjedočite da vam određene probleme predstavlja promjena na kojem broju se nalaze kanali koji obično gledate i birate, pa između ostalih i na kojem broju možete pratiti kanal TV Slon.

Upravo zbog toga, u saradnji sa BH Telecomom donosimo vam savjete sa njhovog bloga, kako bi korištenje Moje TV bilo što jednostavnije i prilagođeno vašem odabiru i potrebama.

Jednostavne upute kako formirati vlastitu listu omiljenih kanala na Moja TV

Za željenu listu kanala po redoslijedu 1,2,3,4… birajte na daljinskom upravljaču Menu, a potom Postavke -TV podešavanja – Redoslijed kanala.

Svaki kanal u listi možete postaviti na željeni broj tako što se pozicionirate na određeni kanal i pritisnete OK na daljinskom, nakon čega se pojavi prozor u koji unosite novi broj pozicije tog kanala. Potvrdom na OK kanal se pozicionira na unesenu poziciju.

Kada postavite željene kanale po vlastitom redoslijedu, pristupate u Omiljeni kanali Menu -Postavke – TV podešavanja – Omiljeni kanali i obilježavate kanale koje želite imati u vašoj Omiljenoj listi.

Na ovaj način mijenjate poziciju kanalu kojeg želite u listi Omiljeni kanali. Također, dodatno  pozicije unutar Omiljeni kanali možete poredati u Redoslijed Omiljenih kanala (gore-dolje bez mijenjanja broja), gdje se prikazuju kanali koje ste ubacili u listu Omiljeni kanali.

Nadamo se da smo vam navedenim informacijama olakšali upotrebu i kretanje kroz atraktivne Moja TV programe.

„Moja TV – uvijek bolja i bogatija!“ – poručili su na blogu BH Telecoma.

POSLJEDNJE DODANO