Kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Jače padavine očekuju se na području Krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera, saopćeno je iz FHMZ-a.
U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 stepeni, na jugu zemlje i do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i vjetrovito. Prije podne moguća je slabija kiša na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak predviđene su jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar će biti umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine.

U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12 stepeni na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 strepeni.
Prijavi grešku