Kaleidoskop: Naučite plesati hip-hop i break dance uz najbolje plesače iz regije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U okviru 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop, organizovane su i radionice hip-hop i break dance, a prema slijedećem  rasporedu:

 

Srijeda, 24.7. u 17.00 sati, Dom mladih Tuzla – HIP-HOP RADIONICA sa Borisom Borom Zovko

 

Boris Boro Zovko – trener je i osnivač Plesne škole B-dance iz Mostara. Iza sebe ima dosta uspjeha, kao i veliki broj njegovih članova.  Licencirani je IDO plesni trener za plesne pravce hip hop i break dance.

 

Plesom se aktivno bavi više od 12 godina, a svoje znanje stiče na  brojnim radionicama eminentnih plesnih stručnjaka. Neki od njegovih ličnih važnijih postignuća su: Top 8 na Red Bull BiH Cypher Tuzla, Top 8 na UFBB-u, 3. mjesto na Break the floor Celje, u kategoriji Toprock, 2. mjesto na  Just Relax Jam Bjeljina-u 2vs2 hip hop, 1. mjesto na Freestyle on the block Split 7 to smoke, 1. mjesto Burn battle school Bjeljina crew vs crew.

 

Brojne uspjehe kao i priznanja ostvario je i kao plesni koreograf sa svojim plesačima plesnog studija B-Dance.

 

Četvrtak, 25.7. u 17.00 sati, Dom mladih Tuzla – BREAK DANCE RADIONICA sa Lukom Anakovićem.

 

Luka Anaković (bboy LuxDeLux) break dancer je iz Zagreba, ujedno jedan od najboljih bboyeva današnjice, a to dokazuju njegovi uspjesi na Red Bull BC One-u i mnogim drugim takmičenjima.

 

Luka ima 26 godina, te je u 20 godina plesanja i treniranja dosta toga vidio i doživio, ali najvažnije od svega je da je upoznao predivne ljude i stekao nova prijateljstva. Takmičenja odnosno bettlovi su ga motivirali da samo još vise treninra jer je uvijek htio biti najbolji, bio je i pobjednik velikih takmičenja na red bull bc one cypher croatia 2011,2014,2015.

 

Domaćin plesnih radionica je mlada Tuzlanka Melisa SHZA Činić, koja je najbolja plesačica u regiji i cijelu regiju će predstavljati u Parizu na svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style. Ona je dokaz koja potvrđuje da se upornim radom i treningom, uz talenat može napraviti puno.

 

Prvo je zabilježila fenomenalnu pobjedu na Red Bull Dance Your Style bh. finalu koje je održano u Zetri, 26.4.2019. godine. Kadrovi sa ovog događaja su obišli cijeli svijet, a SHZA je dobila simpatije velikog broja ljudi koji su gledali njen nastup u regionalnom finalu u Zagrebu. SHZA je pred zagrebačkom publikom pored Dženi iz Sarajeva pobijedila i dva ponajbolja hrvatska plesača Luks de Luxa i Anisa. Na kraju je u finalu, skoro stopostotnom podrškom publike, pobijedila Slovenca Nachosa.

 

“Svjetsko finale Red Bull Dance Your Style se održava 12. oktobra u Parizu, a Bosnu i Hercegovinu i plesače iz cijele regije će predstavljati naša Melisa SHZA.

 

Svi zainteresovani na radionice su dobrodošli.