12.8 C
Tuzla
28.05.2022.

Kalesijsko ljeto 2021: Međunarodna smotra folklora i predstava za djecu

Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 2021“ nastavlja se u subotu, 14. 08. 2021. godine, brojnim kulturno-zabavnim sadržajima.

U dnevnom terminu, od 11:00 sati, planirani su sadržaji za najmlađe, koji će imati priliku družiti se sa animatorima klaunima a nakon toga pogledati pozorišnu predstavu „Izmislionica u selu Pričevac“, autora Šime Ešića. U predstavi igraju: Damir Atumbabić, Irma Zukić, Ermin Avdić, Sadika Avdić, Jasmina Ibrahimović i Luka Spasojević.

Od 20:00 sati na Trgu šehida bit će održana 12. međunarodna smotra folklora na kojoj učestvuje devet kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine i regiona. Organizator je GKUD „Halisije“ Kalesija, a pored njih nastupit će još i: KUD Gajret iz Sjenice (Srbija), Kud Bihor Petnjica (Crna Gora), KUD Bijelo Polje Mostar, KUD Kolo Dubravsko Čapljina, KUD Mula Alija Sadiković Janja, BKUD Zavidovići, KUD Puračić i KUD Biser Tojšići.

Pozivamo sve naše sugrađane na druženje u subotu. Ulaz na sve događaje je slobodan, uz poštivanje mjera prevencije širenja infekcije COVID-19.

POSLJEDNJE DODANO