Kantonalni odbor SDP-a traži isključenje Damira Nikšića iz stranke

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kantoanlni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona inicirao je prijedlog o isključenju Damira Nikšića iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju za RTV Slon potvrdio je predsjednik KO SDP-a TK Enver Bijedić.

Naime, rukovodstvo SDP-a TK je, po Bijedićevim riječima, na sinoć održanom sastanku razmotrilo ovaj prijedlog, te će ga danas predstaviti i članovima stranke koji će kasnije ovog dana o Nikšićevom isključenju i glasati.

Smjena Damira Nikšića inicirana je zbog nedavnog incidenta u kojem je, upravo Nikšić, prema mišljenju članova SDP-a Tuzlanskog kantona, vrijeđao ovdašnje članove nazivajući ih “ruralcima”.

Povodom nemilih scena sa sjednice glavnog odbora SDP-a BiH u Sarajevu, reagovali su i brojni tuzlanski političari. Tako su klubovi vijećnika SDA i SBB-a u Gradskom vijeću Tuzla jučer uputili prijedlog za osudu  Nikšićevog javnog istupa. Reagovali su i članovi Jedinstvene organizacije boraca TK koji od gradskih i općinskih vlasti traže da se Damir Nikšić proglasi nepoželjnom osobom.