Karate reprezentacija spremna za Čile: ”Želimo osvojiti najsjajnije medalje”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Od ukupno osam takmičara iz Tuzlanskog kantona koliko ih je ispunilo normu za Svjetsko prvenstvo u karateu, samo četiri takmičara će nastupiti na takmičenju u Čileu. Rezultat je to kako nemara nadležnih prema sportu tako i visine samih troškova takmičenja.

”Vama je poznato da je jako teška situacija… ali evo klubovi i roditelji i svi smo se uključili u priču obzirom da je 4,661 marka odlazak po jednom reprezentativcu. Uspjevamo nekako tu priču dovesti do kraja i sutra do 12h mora biti uplaćeno kako bi karate savez uspio završiti svoje obaveze prema organizatoru” – rekao je Anto Krešić, član UO KS BiH.

Među četiri reprezentativca iz Tuzlanskog kantona koji će nastupiti na prestižnom takmičenju je i Hamza Čajić. Hamza karate trenira od prvog razreda osnovne škole, a dugogodišnji trud i rad želi pretočiti u odlične nastupe i rezultate.

”Naša očekivanja su slična… svi se nadamo najsjajnijim odličjima. Meni samo to najsjajnije fali, ta medalja… maksimalno ću se potruditi i nadam se da će se isplatiti” – istakao je Hamza Čajić, reprezentativac BiH.

Reprezentativci su spremni, poručio je i selektor Željko Zombra.  Selektor ističe da se radi o talentovanoj generaciji bosanskohercegovačkih takmičara.

”Ja ne pamtim Svjetsko prvenstvo dugi niz godina da se plasiralo toliko takmičara iz TK. To je pokazatelj da se vratio kvalitet u karate sportu u našem kantonu” – naglasio je Željko Zombra, selektor reprezentacije BiH.

Na Svjetskom prvenstvu nastupit će oko stotinu takmičara iz skoro svih zemalja svijeta. Među njima je i Stefani Krešić. Ova reprezentativka Bosne i Hercegovine i do sada je znala postizati odlične rezultate. Tome se nada i u Čileu.

”I psihički i fizički smo spremni za ovakvu smotru. Što se tiče Svjetskog prvenstva moja očekivanja su velika, spremna sam i dat ću sve od sebe. Očekujem što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu” – rekla je Stefani Krešić, reprezentativka BiH.

Sebe, svoj grad, ali i čitavu državu predstavljat će i Sadin Mulahalilović.

Naš takmičar Sadin Mulahalilović je trenutno najbolji takmičar u karate klubu od kako postoji” – kazao je Mirza Ibrahimović, trener K.K. Tempo Gradačac.

”Mislim da sam spremniji nego ikad. Lagao bih kada bih rekao da ne očekujem jedno od najvećih odličja sa ovog Svjetskog prvenstva'” – istakao je Sadin Mulahalilović, reprezentativac BiH.

Osim Hamze, Stefani i Sadina, na Svjetskom prvenstvu nastupit će i Sandro Krešić – koji je reprezentativac naše zemlje već pet godina.

”Predstavljat ću našu zemlju u kategoriji kadeti + 70kg. Što se tiče priprema imali smo dobre pirpreme. Iskreno se nadam nekoj medalji” – kazao je Sandro Krešić, reprezentativac BiH.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u karateu na Svjetskom prvenstvu nastupit će 23. oktobra, dok takmičenje završava 27. oktobra. Svi se nadaju da će se vratiti sa medaljama i do sada nezapamćenim ličnim uspjesima.