Karatisti K.K. „DO“ Tuzla uspješno startali u novoj sezoni

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U proteklh nekoliko dana, od11.01.do13.01.2019.gopdine u Samoboru-Hrvatska održan 28 tradicionalni međunarodni Karate Garnd Prix turnir koji ujedno važi  i za najjači u evropi, a na kojem je nastupilo oko 1700 takmičara iz 220 klubova, koji su došli iz 24 države svijeta.

Klub K.K. “DO” Tuzla predstavljalo je troje takmičara, koji su na najbolji način otvorili novu karatašku sezonu 2019. godine

Stefani Krešić Juniorka +59 kg, u šest mečeva,radila je finale ali je završila kao viceprvakinja sa srebrenom medaljom ovog velikog turnira, te time na najbolji način najavila dobru formu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Dansku u februaru.

Reprezentzativac Sandro Krešić kadet +70 kg također je ostvario izvanredan rezultat osvojivši peto mjesto.

Sandro je prošao prava tri kola sa visokim pobjedama, a u trećem kolu je savladao svjetskog prvaka 3:1, dok je u petom meču i borbi za medalju imao jaču povredu radi koje nije mogao meč završiti u svoju korist te je ostao na petom mjestu, ali je ovo također rezultat koji mnogo obećava na Evropskom prvenstvu, obzirom da je Sandro prije 20 dana bio treći na Svjetskoj Ligi 1, gdje je praktično već eliminisao sve jake kndidate za evropsku medalju.

Treća takmičarka učenica Šejla Aščić nažalost nije imala sportske sreće te doći do medalje i pored dobre borbe.