Kardinal Puljić: Isus donosi svjetlo nade

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Katolici u Bosni i Hercegovini i širom svijeta danas slave Uskrs, najveći kršćanski blagdan u spomen na Kristovo uskrsnuće, te njegovu pobjedu nad smrću i grijehom, ali ove godine vjernici nisu prisustvovali misnim slavljima vezanim za tu svetkovinu.

“Trenutno vlada vrijeme neizvjesnosti, straha. Sada se nalazimo pred tamom koja može čovjeka blokirati, jer postoje trenuci kad se izgubi nada i klone”, kazao je Kardinal Vinko Puljić nadbiskup vrhbosanski, navodeći da je ovo vrijeme kad se ne može ispovijediti, kad se ne može fizički sudjelovati na misama.

– Ne zato što se smrti bojimo, već što ne želimo biti sukrivci zaraze koja bi mogla druge  zaraziti, zato smo suzdržani, kontrolirani. Isus donosi svjetlo nade: Ja sam pobijedio i smrti i grijeh i ja sam pobijedio i svaku tamu – poručio je Puljić.

Također je skrenuo pažnju da osim mraka straha postoji i mrak mržnje koji se širi na razne načine, te pozvao da se ukloni takav mrak, gramzivost, osjećaj sebičnosti, da čovjek osjeti ljepotu.

– U trenucima tjeskobe znamo se zapitati dokle ćemo ovako. Gospodine vrati nam nadu da ti imaš zadnju riječ. Koliko god vjerovali znam tvoja je zadnja, daj da se prihvatim nje da se držim nje i da hrabro kročim u ovaj život, da ukonim svaki strah, u pouzdanju u tebe uskrsloga – poručio je Puljić.