Karting tim TUZLAMK Tuzla osvojio zlatnu plaketu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO
Jučer je u Bijeljini u organizaciji SAMS BiH održana svečana manifestacija proglašenje pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za sezonu takmičenja u 2019.godini.
Nakon intoniranja himne BiH i obraćanja domaćina prvonagrađeni su najmlađi takmičariŠampionata BiH, a to su karting vozači u disciplini K01.
 Takmičenje u karting sportu za sezonu 2019 se sastojalo od pet zvaničnih trka, a vozači se se takmičili u pet klasa podjeljenih po uzrastu takmičara i snazi motora na vozilima, a sve u skladu sa opštim i tehničkim pravilnicina SAMS-a BiH tako da smo doboli pet državnih pobjednika.
U prvoj klasi MINI KART, pobjednik je Vedad Bekić TUZAMK  drugo mjesto Aladin Begić i treće mjesto Anis Ajdaslić.
KLASA 2 KADET 60 pobjednik je Melina Tučić TUZAMK, drugi je Alem Đulović i treći Malik Brčaninović.
KLASA 3 JUNIOR 60 pobjednik je Malik Brčaninović KK ŽIVINICE, drugi je Alem Đulović i treći je Vedad Bekić.
KLASA 4 JUNIOR 80 pobjednik je Amir Ajdaslić TUZAMK, druga je Amina Grbo, treći je Mateo Tomičić.
KLASA 5 ICA JUNIOR 100 pobjednik je Amina Grbo AUTO 4×4 KLUB SARAJEVO, drugi je Mateo Tomičić i treći je Amir Ajdaslić.
U poredku klubova ubjedljivo prvo mjesto osvojio je TUZAMK Tuzla, drugo mjesto pripalo je KK ŽIVINICE i trećeplasirani je AUTO 4X4 KLUB SARAJEVO.
Nagrade i pehare za najbolje vozače u Šampionatu BiH za 2019.godinu uručio je direktor discipline K01 SAMS-a BiH Ševal Bajrić.
Zlatna kaciga je  trofej  za vozača koji tri godine zaredom osvoji prvo mjesto u Šampionatu BiH, a uručena je Melini Tučić za osvojene pobjede u 2017, 2018 i 2019 godini.
Zlatna plaketa, najveće priznanje za osvojena tri Šampionata u poretku klubova u generalnom plasmanu, je dodijeljena UG TUZAMK Tuzla, a osvojili su je vozači karting sekcije u disciplini K01 kao klubski pobjednici za 2017,2018 i 2019 godinu, a u ime kluba preuzeo je Damir Bekić.
Specijalna nagrada za doprinos razvoju i unapređenje karting sporta u BiH dodijeljena je Almiru Bajriću članu  TUZAMK Tuzla kluba, višestrukom Šampionu u karting sportu.