KBS ”ORKKA” Lukavac osvojio medalje na Balkanskom prvenstvu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ovog vikenda, Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, nastupio je na dva, veoma bitna prvenstva, na Balkanskom prvenstvu za seniore u Beogradu i na Federalnom prvenstvu za djecu u Zenici.

Za reprezentaciju BiH na seniorskom Balkanskom prvenstvu, koje se održalo u Beogradu, iz KBS ORKKA, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupili su Čajić Hamza i Đozić Mensur. Čajić Hamza je drugu godinu za redom postao seniorski viceprvak Balkana u kategoriji borbe seniori -84 KG!
Pored srebra Hamze Čajića, u pojedinačnoj konkurenciji, u ekipnom dijelu takmičenja, naši takmičari Hamza Čajić i Mensur Đozicć, kao članovi muške ekipe BiH, osvojili su 3 mjesto i bronzanu medalju!

U nedjelju 08.03.2020, u zeničkoj areni je održano Federalno prvenstvo za djecu do 14 godina, na kojem je nastupilo 754 takmičara iz 77 karate klubova sa područja Federacije BiH.
Mladi takmičari KBS ORKKA su također bili na nivou zadatka!

Zlatne medalje i titule prvaka Federacije BiH za 2020 godinu, osvojili su:
Fatusic Emina, borbe djevojcice 2009 -36 KG
Ikanovic Sarah, borbe djevojcice 2009 -32 KG
Cosic Minela, borbe djevojcice 2009 -44 KG
Halilovic Amra, borbe djevojcice 2007, -45 KG
Bronzana je bila Halilovic Ajla, borbe djevojcice 2009 -32 KG.
Nadomak medalje bili su i Halilovic Emir, koji je osvojio 5 mjesto, i Kunosic Mia, koja je osvojila 7 mjesto.

Dakle KBS ORKKA Lukavac, samo ovog vikenda, bogatiji je za tri balkanske medalje, jedno srebro i titula viceprvaka Balkana, i dvije balkanske bronze, te pet federalnih medalja, četiri titule prvaka Federacije BiH, i jedna bronza.