0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

KO SDP BiH Tuzla: Bahato i neodgovorno ponašanje Mustafe Šakića

Komandant Štaba Civilne zaštite TK Mustafa Šakić, sinoć je još jednom pokazao krajnju bahatost i neodgovornost i prema funkciji koju trenutno obnaša ali i prema građanima TK i grada Gradačac! Kao trenutno najodgovornija osoba kantonalnog štaba koji rukovodi i koordinira aktivnosti na sprečavanju epidemije širenja COVID-19 direktno je učestvovao u organizaciji i održavanju vlastitog promotivnog skupa stranke SD BiH čiji je kandidat za gradonačelnika Gradačca na predstojećim lokalnim izborima. Skup je održan suprotno svim važećim naredbama koje izričito zabranjuju okupljanja više od 50 građana u zatvorenim prostorima. Komandant štaba je apsolutno upoznat sa mjerama koje su propisane s ciljem zaštite zdravlja i života stanovništva od epidemije COVID-19 te njegov postupak osuđujemo i tražimo od premijera Vlade TK smjenu komandanta Štaba CZ TK a od CIK- a sankcionisanje SD BiH Gradačac. Odranije poznato bahato i bezobrazno ponašanje Mustafe Šakića i fizički napadi na omladinu zbog čega su mu već izricane kazne, sinoć je dobilo novu dimenziju i ne smije se više tolerisati. U suprotnom sva ograničenja i mjere koje su trenutno na snazi a zbog kojih učenici ne pohađaju nastavu, studenti predavanja, zbog kojih je prijem pacijenata i bolesnika u zdravstvene ustanove otežan i u mnogim slučajevima onemogućen, rad mnogih privrednih subjekata ugrožen, gube smisao.

Navedenom skupu prisustvovala su i djeca te lica koja su bila oboljela od korone i opravdano se postavlja pitanje da li će borba za političku promociju i glasove birača na ovakav način koji prakticira Mustafa Šakić, biti plaćena širenjem epidemije i novim preminulim na području TK i grada Gradačac.

Naglašavamo da je neodgovoran odnos komandanta KŠCZ TK i slabo provođenje i kontrolisanje mjere zaštite, već uzrokovao ogroman broj zaraženih u ovom kantonu koji je već dugo vremena po svim parametrima širenja epidemije COVID-19, neslavan lider u FBiH.

Vezane vijesti

TUZLA