25 C
Tuzla
02.07.2022.

KO SDP BiH Tuzla: Delegati SDA, DF i SD rame uz rame sa HDZ i SNSD u rušenju države BiH

Decenijska nepravda prema građanima Tuzlanskog kantona zbog lošeg Zakona o pripadnosti javnih prihoda je ispravljanja usvajanjem  izmjena pomenutog Zakona a na prijedlog i glasovima zastupnika SDPa, što će za rezultat imati povećanje Budžeta TK za oko 30 miliona KM na godišnjem nivou i to su nesporne činjenice.

Izmjenjen Zakon o pripadnosti javnih prihoda je usvojen i njegova implementacija je neminovna, a saopćenje KO SDA Tuzla za cilj ima zbuniti građane i skrenuti pažnju sa sramnih odluka predsjednika KO SDA Tuzla.

Na jucerašnjoj sjednici Doma naroda FBiH delegat HDZ-a, je predložio nove izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda koje daju neograničene mogućnosti ministrici finansija Jelki Milićević iz HDZ-a. Opasne namjere s ciljem  finansijske i političke destabilizacije BiH, a kako su to istakli i samosvjesni delegati iz SDA, je klasični udar na državu u režiji HDZ i SNSD. 

Ne iznenađuje da su prijedlog HDZ podržali delegati HDZ i SNSD, za podršku njihovoj politici navikli smo i na ruke delegata DF i SD, ali šokantna je vijest da je Fahrudin Skopljak podržao prijedlog onih koji kontinuirano rade na destabilizaciji države BiH, narušavaju ulogu i značaj njenih institucija i vode secesionističku politiku. 

Podsjećamo građane Tuzlanskog kantona da je ovaj politički udar na BiH osim podrške HDZ i SNSD dobio još samo podršku Fahrudina Skopljaka, Žarka Vujovića, Sandre Imširović i Borisa Krešića.

Od Vujovića, koji ni u najtežim vremenima nije bio tu za državu BiH nismo ni očekivali ništa više, ali zašto se predsjednik KO SDA Tuzla odlučio za ovakvu odluku prije svega treba da odgovori sam sebi, zatim građanima, patriotima, borcima pa i SDA koja je u zvaničnom stavu bila protiv ovakvih destabilizirajućih i opasnih namjera HDZ-a.

Jedini delegat SDA koji je podržao prijedlog HDZ-a bio je predsjednik KO SDA Tuzla, Fahrudin Skopljak.

Naša borba za interese građana Tuzlanskog kantona je uvijek bila zasnovana na pravednim i realnim osnovama, nepokolebljiva, iskrena i istrajna. To smo i dokazali predlaganjem, zagovaranjem i izglasavanjem izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda .

A Vama ostaje da objasnite građanima Tuzlanskog kantona zašto ste stali rame uz rame sa rušiteljima države BiH iz HDZa i SNSDa., navodi se u saopštenju za javnost KO SDPBiH Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO