31 C
Tuzla
18.07.2024.

KO SDP BiH Tuzla: Opasni predizborni skupovi u režiji koalcionih partnera SDA I SD

U vrijeme novog vala pandemije kada broj zaraženih osoba u Tuzlanskom kantonu rapidno i nekontrolisano raste, kada se uvode nove mjere zaštite zdravlja građana, kada stručnjaci upozoravaju da je zdravstveni sistem pred kolapsom, kada se predviđa da će uslijediti najteža ekonomska recesija u posljednjih 25 godina, svjedoci smo da u posljednjih nekoliko dana koalcioni partneri SDA i SD organizuju masovne predizborne skupove suprotne svim mjerama i preporukama nadležnih organa.

Ovakvim nesavjesnim ponašanjem, organizirajući skupove sa preko 300 osoba u zatvorenim prostorima, SDA i SD direktno učestvuju u krivičnom djelu protiv zdravlja ljudi i time prave pogodno tlo za zdravstveni i ekonomski kolaps.

Sve bi to bilo manje čudno da te skupove ne organizuju vladajuće političke stranke koje su kreatori svih donesenih preventivnih mjera i čiji je zadatak da štite zdravlje ljudi, pa smo tako na skupovima u prepunim zatvorenim salama, mogli vidjeti čak i Premijera Federacije BiH Fadila Novalića (SDA), ministricu obrazovanja i nauke TK Fahretu Brašnjić (SDA), ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Komadanta štaba civilne zaštite TK Mustafu Šakića (SD) i brojne druge funkcionere ovih stranaka.

Sramotno je da se pomenuti akteri ovako bahato ponašaju dok se privrednici bacaju na koljena, a učenici i studenti intelektualno sakate zbog mjera koje su upravo njihove stranke uvele.

Sve ovo nijemo prati Premijer TK i član Predsjedništva SDA  Denijal Tulumovuć, inače doktor medicine, koji nema snage da u svojoj političkoj stranci ukaže na opasnost njihovih postupaka, ali zato uskraćuje pružanje zdravstvene zaštite građanima na UKC Tuzla, na način da obustavlja elektivni operativni (hirurški) program i redovne specijalističko-konsultativne preglede.

Podsjećamo javnost, da je Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla kontinuirano ukazivala na sva ova nesavjesna ponašanja, te od nadležne Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove tražila hitno reagovanje i sankcionisanje.

Mi u Kantonalnoj organizaciji SDPBiH Tuzla nećemo šutjeti na sve ovo što se dešava jer ne smije biti dvostrukih aršina. Ako ionako obespravljeni građani mogu poštovati mjere, moraju onda i vladajuće elite.

Vezane vijesti

TUZLA