11 C
Tuzla
10.12.2022.

KO SDP BiH Tuzla: SDP ima kapacitet formiranja vlasti u TK

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla je zadovoljna postignutim izbornim rezultatima koje su SDP i kandidati SDP-a postigli u Tuzlanskom kantonu, za sve nivoe vlasti.

Doktor Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH i univerzitetski profesor je ubjedljivo pobijedio za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Po prvi put Tuzlanski kanton ima izabranog člana Predsjedništva BiH.

SDP će u državnom parlamentu iz izborne jedinice 515 imati dva mandata, što je više za jedan mandat u odnosu na rezultat iz 2018. godine.

SDP je ponovio četiri mandata za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine iz izbornih jedinica 402, 403 i 404, a za Skupštinu Tuzlanskog kantona je osvojio 8 mandata, što je jednako broju mandata koje SDP ima u sadašnjem sazivu Skupštine.

Broj osvojenih mandata u Skupštini Tuzlanskog kantona omogućava SDP-u da sa bliskim strankama može imati skupštinsku većinu i tako formirati Vladu Tuzlanskog kantona, koju će predvoditi SDP BiH.

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla se zahvaljuje svim članovima i simpatizerima SDP-a ali i svim ostalim građanima, koji su svoj glas dali SDP-u i kandidatima SDP-a na proteklim izborima, uz obećanje da ćemo ukazano povjerenje građana opravdati na najbolji mogući način realizirajući izborni program SDP-a.

Slijede aktivnosti oko formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu ali i na nivou entiteta i države Bosne i Hercegovine. Težak i odgovoran posao koji će SDP BiH u Tuzlanskom kantonu uraditi u skladu sa obećanjima koje smo građanima dali u protekloj izbornoj kampanji.

Odluku sa kim će SDP BiH u Tuzlanskom kantonu koalirati direktno ćemo dogovarati sa članstvom i članovima organa i organizacija u svim gradskim/općinskim organizacijama SDP-a  u interesu građana Tuzlanskog kantona, uz Statutarnu obavezu koordinacije sa Glavnim odborom SDP BiH.

POSLJEDNJE DODANO