-1 C
Tuzla
08.12.2023.

KO SDP Tuzla: Da li će premijer Tulumović i dalje dopustiti da se građani javno ponižavaju?

Posljednjih sedam dana, koliko je proteklo od održavanja predizbornih skupova u Gradačcu, broj pozitivnih građana na COVID-19 višestruko je uvećan u odnosu na prethodni period, stoji na početku saopćena KO SDP Tuzla koje prenosimo u cjelosti:

”Među pozitivnima su i komandant štaba CZ TK Mustafa Šakić te njegov gost na skupu, Enver Bijedić ali i još nekoliko osoba koji su prisustvovali ovim stranačkim okupljanjima.

Apsolutno je neprihvatljivo da premijer Tulumović, kao ljekar ako ne kao premijer, ne preduzima nikakve konkretne mjere protiv onih koji su svojim djelovanjem i bahatošću, umjesto da spriječe širenje pandemije, doprinijeli stvaranju novih klastera.

Poražavajuće je i da ministar Šakić, javnim oglašavanjima pokušava banalizirati situaciju čime direktno ruši sve napore kriznih štabova da ojačaju svijest građana o opasnosti širenja pandemije. Posebno iritira poređenje postupaka ministra Šakića sa početka perioda pandemije i ovih posljednjih. Prisjetimo se njegovih nastupa u uniformi komandanta štaba CZ TK, postavljanja punktova za kontrolu ulaska svih vozila na lokalitetu Ormanica, zatvaranja na 14 dana svih osoba koje ulaze u BiH, sprovođenja prvooboljelih pod policijskom pratnjom na UKC, opsade i osude Centra za srce u Tuzli zbog “neodgovornosti” i mnogih drugih represivnih mjera.

Ako sve te mjere uporedimo sa posljednjim postupcima i javnim nastupima dotičnog ministra, postavlja se opravdano pitanje da li će premijer Tulumović i dalje dopustiti da se građani na ovaj način ovako javno ponižavaju?” – saopćili su iz KO SDP BIH Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA