KO SDP: ZZJZ pruža relevantne i neoborive činjenice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

KO SDP demantuje priče o mogućim malverzacijama u procesu vakcinacije na području TK. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Posljednjih dana svjedoci smo orkestriranih i neutemeljenih napada na Vladu Tuzlanskog kantona, Ministarstvo zdravstva i Ministra Jurića od pojedinih politčkih stranaka, a zbog tobožnjih malverzacija u procesu vakcinacije protiv Covid 19 na području TK.
Naime isti ti dušebrižnici, ličnim konstrukcijama, selektivno i kombinujući podatke o broju i strukturi vakcinisanih osoba iz izvještaja koji datiraju od različitih datuma, konstantno dezinformišu i obmanjuju javnost u Tuzlanskom kantonu iznošenjem netačnih navoda .
Ovakve tendenciozne i maliciozne navode, demantuju neoborive činjenice iz relevantnog izvještaja Zavoda za javno zdravstvo TK:
Do 25. maja ove godine na područje TK je stiglo 20.483 vakcina. Ukupno je vakcinisano 20.474 osoba, od toga 17.474 prvom dozom a još 3.000 osoba i drugom dozom.
Od 17.474 osoba koje su vakcinisane prvom dozom, 4.369 su zdravstveni radnici, 11.462 osobe starije od 60 godina, 527 hronični bolesnici mlađi od 60 godina te 1.116 ostalih.
Dakle jasno je vidljivo da ne postoji niti 2.000, niti 3.000 a niti 5.000 vakcina koje nisu prikazane u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo TK.
Svaka druga računica koja se tendenciozno plasira u medijskom prostoru je izrazito zlonamjerna manipulacija skrojena sa ciljem zbunjivanja i uznemiravanja stanovništva Tuzlanskog kantona.
Broj i distribucija vakcinisanih osoba na području TK su podaci koji se svake sedmice ažuriraju u Zavodu za javno zdravstvo TK na osnovu podataka dobijenih iz Domova zdravlja na području TK i jedini su relevantni podaci, navodi se u saopštenju.