KO SDPBiH Tuzla osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK-a

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Povjereništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla i Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK-a.

Imajući u vidu da u SDA-ovoj Vladi TK nema niti jednog ministra iz reda hrvatskog naroda, a što je propisano Ustavom i Zakonom, smatramo da ovakvo kršenje u pogledu zastupljenosti konstitutivnih naroda ide direktno na ruku rušiteljima Bosne i Hercegovine i onima koji svaku sličnu priliku koriste da pokažu kako je ovakva BiH nemoguća, saopćeno je iz Press službe KO SDPBiH Tuzla.

Ova stranka je mišljenja da “rukovodstvo Skupštine TK-a, koje je također izabrano na nelegalan i neustavan način, je moralo reagirati kada im je mandatar ponudio sastav Vlade TK i tražiti poštivanje Ustava i Zakona”.

– S obzirom da do sada nisu reagirali, mi ih pozivamo da to učine i ne dozvole da, pored svih drugih mana i propusta ove SDA-ove parlamentarne većine, ne dozvole kršenje Ustava i Zakona. Ukoliko ne reagiraju, mi ćemo u skladu s našim nadležnostima pokrenuti demokratske mehanizme kako bi TK-a funkcionirao u skladu s Ustavom i Zakonom – poručili su iz KO SDPBiH Tuzla.