3.9 C
Tuzla
29.11.2023.

Koalicija ”Pod lupom” će i ovaj put pratiti izbore

Povodom održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za 15.11.2020. godine, odnosno u Gradu Mostaru 20.12.2020., Centralna izborna komisija (CIK) BiH se sastala s predstavnicima Koalicije „Pod lupom“ koja je najavila izbornu posmatračku misiju za Lokalne izbore 2020. godine u BiH, koja uključuje i oko 100 dugoročnih posmatrača.

Razgovarano je o organizacijskim aspektima Lokalnih izbora 2020. godine, procedurama akreditiranja izbornih posmatrača te jačanju institucionalne saradnje s Centralnom izbornom komisijom BiH, što će, uz potencijalno zajedničko zagovaranje određenih zakonskih i drugih unapređenja u izbornom procesu, biti značajan segment zajedničkih budućih aktivnosti, saopćio je CIK.

Uime Koalicije „Pod lupom“ sastanku s predsjednikom i članovima Centralne izborne komisije BiH su prisustvovali Vehid Šehić, predsjednik Strateškog odbora, Dario Jovanović, menadžer projekta STEP i Koalicije „Pod lupom“, Jelena Tanasković Mićanović, koordinatorica za javne politike i Ivica Ćavar, koordinator za zagovaranje.

Koalicija “Pod lupom” okuplja organizacije civilnog društva koje se, između ostalog, bave nadgledanjem izbornog procesa u BiH u svim njegovim fazama.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA