21.7 C
Tuzla
04.07.2022.

Kolovoz mjestimično vlažan, učestali odroni zemlje i kamenja

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a oprez je potreban i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja.U narednom periodu neće dolaziti do obustave saobraćaja na putnom pravcu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, gdje se izvode radovi na priključnoj cesti za autoput A-1. Na ovoj dionici saobraćat će se dvosmjerno, usporeno, uz poštivanje privremene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Ivanjska-Dragočaj). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili putnim pravcem Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Od 13. do 22.06. bit će zatvoreni izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj će se preusmjeravati na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi će biti u funkciji.

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog radova na redovnom održavanju, danas od 08 do 18 sati sporije se saobraća na dionici Bihać-Bosanska Krupa.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Čaklovići, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Ripač-Dubovsko, zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa (Grmuša), zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do 30-minutnih obustava saobraćaja (15 minuta propuštanje vozila).
M-14.2
Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), zbog sanacionih radova saobraćaj je regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-17
Žepče-Zenica (Golubinja), u toku su radovi na izgradnji vijadukta koji će biti dio Koridora Vc, zbog čega tokom dana dolazi do kraćih zastoja u saobraćaju (naizmjenično propuštanje vozila).
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Goražde-Vitkovići, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

REGIONALNI PUTEVI
R-442 Igman-Krupac (od priključka za Trnovo do granice entiteta), zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-443 Kiseljak- Kreševo, zbog sanacionih radova od 8 do 17 sati saobraća se usporeno.
R-444 Podlugovi-Breza (Šaš), zbog radova na sanaciji klizišta, putnička vozila saobraćaju obilaznicom u blizini, dok teretna vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjenično.
R-445 Ilijaš (pružni prelaz Alića rampa-most Gnionica), zbog sanacionih radova saobraća se usporeno.
R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-906 Bijele Vode-Šabići, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno.

 

POSLJEDNJE DODANO