Kolovoz mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima BiH, pojačana frekvencija vozila na...

Kolovoz mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima BiH, pojačana frekvencija vozila na granicama

Autor: -

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Derventa u mjestu Pločnik, saobraćaj se do završetka policijskog uviđaja odvija jednom trakom-naizmjenično.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja. Kolovoz je mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima naše zemlje, dok su na ostalim dionicama, uslovi za vožnju povoljni. Zbog najavljenih padavina i u ostatku zemlje, vozače pozivamo na pojačan oprez. Pojačan je intenzitet saobraćaja na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, putevima prema moru, a posebno na graničnim prelazima.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška u oba smjera, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.