Kolovoz vlažan, oprez zbog jakih udara vjetra, poledice i odrona

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a ugaženog snijega ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić-Grad, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Drvar, Vlasenica-Han Pijesak i Mokro-Rogatica.

Na dionicama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose. Na jake udare vjetra skreće se pažnja i na ostalim dionicama, posebno na jugu zemlje. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog minerskih radova danas od 11.00 do 15.00 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (Orlova Klisura).

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.