Kompanija Bingo otvorila 207. poslovnicu u Gornjem Vakufu-Uskoplju/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Savremeni objekat površine 4.800 m2, u sklopu kojeg je i restoran sa više od stotinu mjesta, a u kojem radi sedamdeset novih uposlenika, od danas je otvoren u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Vrpcu je presjekao načelnik Sead Čaušević i Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.
„Sada i u ovom gardu imamo veliki, moderni centar. Ovo je naša 207. poslovnica, a do kraja godine planiramo još nekoliko otvorenja. U hipermarketu koji se prostire na 2.800 m2 izdvajamo odličnu ponudu na odjelima svježeg voća i povrća, delikatesa i mesnice, a na odjelima neprehrane nudimo odličan izbor tekstila, obuće, igračaka, kućnih potrepština i tehnike.“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.
Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje, gdin Sead Čaušević izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska trgovačkog lanca u ovu općinu: „Sada Bingov objekat krasi ulaz u naš grad. A najznačajnije za nas je što je 70 ljudi dobilo posao.“
Kupci su uživali u degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima. Od 17 sati najavljena je zabava za djecu uz maskote Bingose i Miraculous.
Kompanija Bingo uspješno posluje već 26 godina, a u svojoj mreži ima ukupno 207 trgovina, te više od 8.500 uposlenih.