Kompanija ”Robot” gradi tržni centar u Kalesiji Gornjoj gdje će posao dobiti 80 osoba

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je sa direktoricom kompanije ”Robot” iz Sarajeva Saimom Hodžić potpisao ugovor o prodaji zemljišta koje je vlasništvo Općine Kalesija u vrijednosti 165.710 KM na kojem će ova kompanija graditi u narednoj godini tržni centar.

”Mi ćemo u narednim mjesecima u Kalesiju investirati u naš objekat oko 4 miliona KM i tu će posao za početak dobiti 80 osoba sa ovih prostora”, kazala je Saima Hodžić direktorica ”Robota”.

Ona je istakla da je zadovoljna i saradnjom sa općinskim načelnikom koji je ispunio sve ono što je obećao te se nada da će Općina Kalesija brzo djelovati i kada je u pitanju izdavanje potrebne dokumentacije.

Općinski načelnik Sead Džafić investitorima je poželio dobrodošlicu u Kalesiju rekavši da će kao načelnik biti im na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi objekat bio završen u roku i kako bi naredne godine otvorio vrata za kupce.

On je investitore upoznao i sa Odlukom koju je usvojilo Općinsko vijeće o posticajima koji omogućava investitorima da nakon završetka objekta dobiju pomoć od strane Općine Kalesija.