Kompanija Tuzla-Farm – vodeća veledrogerija na području BiH koja bilježi rast u svim segmentima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Najznačajniji privredni događaj godine „Kristal soli 2018“ održan je u petak 20. septembra u Hotelu President, a među šest kategorija žiri je birao i najuspješniju kompaniji po ukupno ostvarenoj dobiti u 2018. godini za srednja preduzeća. Po ocjeni stručnog žirija ovo priznanje je dobila kompanija Tuzla Farm d.o.o. Tuzla.

TUZLA-FARM je jedna od vodećih veledrogerija na području Bosne i Hercegovine koja iz godine u godinu bilježi rast u svim segmentima svog  poslovanja. TUZLA-FARM ključ poslovnog uspjeha ima u dostavljanju farmaceutskih proizvoda i medicinske opreme vrhunskog kvaliteta po najboljoj cijeni i u najkraćem vremenskom roku prema svim svojim klijentima.

U farmaceutskoj i medicinskoj industriji prisutan je više od 17 godina. Stečeno iskustvo u okviru osnovne djelatnosti, odnosno marketinga i distribucije farmaceutskih proizvoda i medicinske opreme, primjenjeno je na izgradnju kompanije u obliku u kojem ona danas djeluje.

Područja koja pokriva su: Tuzla, Sarajevo, Mostar, Zenica, Bihać, Bijeljina, Banja Luka i regija zapadne Hercegovine. Ukupna dobit u 2018. godini ostvarena je u iznosu 5.750.228 KM, a ukupni  prihodi u 2018. godini 56.488.465 KM. Tuzla Farm zaposljava 77 radnika.