Komšić – Rousson: Nema otvorenih pitanja u odnosima između BiH i Francuske

Komšić – Rousson: Nema otvorenih pitanja u odnosima između BiH i Francuske

Objavio: -

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u BiH.

Rousson je čestitao Komšiću izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uz želje za uspostavljanjem što bolje saradnje u narednom periodu.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima između BiH i Francuske koji su ocijenjeni kao odlični, te da u tom pogledu nema otvorenih pitanja.

Rousson je istakao podršku Francuske prema Bosni i Hercegovini, posebno u vezi s evroatlantskim integracijama, gdje je istaknuto da aktivacija MAP-a, kao izraz multilateralne saradnje, predstavlja pruženu ruku NATO saveza koju Bosna i Hercegovina treba iskoristiti, prenosi FENA.

Zajednička je ocjena da je ekonomska saradnja prisutna između BiH i Francuske, ali da postoji značajan prostor za njeno unapređenje, na čemu svakako treba raditi kroz institucije obje zemlje.

Komšić je posebno zahvalio ambasadoru Republike Francuske Guillaumeu Roussonu na svemu što je Francuska učinila za Bosnu i Hercegovinu u prethodnom periodu, uz nadu da će naredna podrška biti potrebna za dobivanje kandidatskog statusa BiH za prijem u članstvo Evropske unije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.