Konačno i u Tuzli: “Kad te bajka sastavi, a život rastavi“

Konačno i u Tuzli: “Kad te bajka sastavi, a život rastavi“

Autor: -

U maloj galeriji BKC – a Tuzla u subotu, 11. 06. 2016. Godine sa početkom u 18,00 sati biće upriličena promociju knjige „Kad te bajka sastavi, a život rastavi” autorica Emine Pršić i Ivane Šešo iz Hrvatske.

Prihvaćanje različitosti glavna je tema ove knjige koja nije tipična knjiga za samopomoć i ne obraća se samo ženama. Stoga ova uzbudljiva knjiga i nosi podnaslov: Usklađivanje jezika ljubavi. Knjiga opisuje svu zamršenost odnosa iz perspektive dviju autorica. Bajka, dakle, još može imati sretan kraj. Ne onaj “i živjeli su sretno do kraja života”, nego kako Ivana i Emina kažu “i živjeli su svjesno do kraja života”…

Autoricama je ovo druga zajednička knjiga. Prvu “Nedostaje? Ne. Dosta je!” objavile su 2012., u izdanju Algoritma, a knjiga je te godine proglašena najprodavanijom domaćom publicistikom. Na neki su način krenule obratnim putem. U prvom su se djelu bavile zacjeljivanjem rana nakon propale ljubavi, a sada se vraćaju na početak i uče nas što očekivati od ljubavi, što, kako i kada jasno reći da nam veza ne bi skliznula na kolosijek promašenih očekivanja.