Konzum i Violeta prikupili 8.000 KM: Uručene donacije Domovima za djecu bez...

Konzum i Violeta prikupili 8.000 KM: Uručene donacije Domovima za djecu bez roditeljskog staranja

Objavio: -

Humanitarni projekat koji su pokrenuli Konzum BiH i Violeta, s ciljem podrške domovima za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini polučio je rezultatima. Predstavnici ove dvije kompanije uručili su novčane donacije Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Dječijem selu za djecu i mlade u Međugorju, te Stadlerovom Dječijem domu “Egipat” u Sarajevu.

“Udruženim snagama prikupili smo značajna sredstva te dali doprinos poboljšanju kvalitete života djece bez roditeljskog staranja i presretni smo zbog toga. I naši kupci su prepoznali značaj projekta, dali svoj doprinos, što nas posebno raduje.Zahvaljujem se svim građanima Bosne i Hercegovine koji su nesebično podržali ovu akciju,” kazala je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga Konzuma BiH.

U prikupljanu novčanih sredstava učestvovali su Konzumovi kupci širom BiH kupovinom Teta Violeta deterdženta za suđe i rublje te omekšivača. Ukupna vrijednost doniranih sredstava je  8.000 KM.

“Konzum i Violeta ušli su u ovaj projekat vjerujući u njegov uspjeh. Svako dijete zaslužuje samo najbolje, a mi smo željeli da djeca bez roditelja znaju da neko misli na njih. Društvena odgovornost utkana je u poslovanje naše dvije prijateljske kompanije, a najveća nagrada za sve nas je kada usrećimonaše najmlađe”,istakao je Ethem Numić, direktor marketinga kompanije Violeta.

Već naredne sedmice predstavnici Konzuma i Violete uručit će novčanu donaciju i Domu za djecu bez roditeljskog staranja- Rada Vranješević u Banjoj Luci.