Koordinacija boračkih udruženja TK reagovala na sporni Javni poziv o podršci borcima

Koordinacija boračkih udruženja TK reagovala na sporni Javni poziv o podršci borcima

Objavio: -

Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći pripadnicima boračke populacije, a koji je u iznosu od devet miliona maraka raspisalo Federalno ministarstvo za pitanja boraca izazvalo je cijeli niz reakcija.

Izostanak jasnih i blagovremeno objelodanjenih kriterija za konkurisanje po ovom pozivu, te dobne i druge granice koje su sadržane u opštim kriterijima dokumenta Javnog poziva objavljenog još 30. novembra nedopustive su i iz ugla Koordinacije boračkih udruženja Tuzlanskog kantona iz kojeg su se obratili javnosti.

“Pravilnik kada je rađen i kada je Koordinacija boračkih saveza FBiH sa resornim ministrom to radila, nije to spustila na niže nivoe organizovanja tako da niži nivoi nisu bili upoznati o načinu i kriterijima i o tome ko to ima pravo na dodjelu tih sredstava putem tog Javnog poziva.” – rekao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja TK.

“Mi nismo zadovoljni sa ovakvim načinom i nismo za ovakav pravilnik, ali se on mora primijeniti.” – zaključio je Hasanović.