Košarkaši BiH žele pobjedom okončati kvalifikacije za SP 2019

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 18 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“ u Zenici protiv Bugarske igra posljednji meč u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Obje su selekcije već izgubile šanse za plasman, ali bh. tim igra za svoju prvu pobjedu u sklopu druge faze.

-Nažalost, imamo neke povrede. Vidjet ćemo ko će biti spreman – kazao je na današnjoj pres-konferenciji selektor Vedran Bosnić, koji je dodao kako su spremni za utakmicu. Ponovo je upitan Emir Sulejmanović, a jučer ni jutros nije trenirao ni Adin Vrabac pa je upitan i njegov nastup.

-Imali smo tri kvalitetne utakmice i više dobrih nego loših minuta, ali moramo završiti utakmicu, da nemamo padove…Trebamo ponoviti veći dio od te tri utakmice, napraviti korak, zadržati koncentraciju te ne dati protivniku da daje lagane koševe. To moramo biti mi sutra – kaže Bosnić.

Dodaje kako ekipa koja je pobijedila Francusku zaslužuje svaki respekt. Krasi ih, napominje, zajedništvo.

-Dat ćemo maksimum na terenu, 120 posto. Ovo je jako važna utakmica za nas, iako nema neki rezultatski značaj, ali bitno je da pobijedimo – kazao je Aleksandar Lazić.

Mladi Amar Gegić najavio je kako će, uz podršku publike, učiniti sve da pobjede Bugare te pobjedom okončaju ove kvalifikacije, piše Fena.

-Pobjeda nam je važna za hemiju u timu, da se pripremimo za sljedeće korake – ističe Gegić.

Sutra u okviru grupe K igraju i Francuska – Češka te Rusija – Finska.

Tabela grupe K: Francuska 9-2, Češka 8-3, Rusija 7-4, Finska 6-5, Bugarska 4-7 i BiH 2-9.