25 C
Tuzla
24.03.2023.

Košarkašice Jedinstva danas dočekuju Čelik iz Zenice

U okviru 7. kola Prvenstva BiH za žene, Košarkašice kluba Jedinstvo Tuzla danas dočekuju ekipu Čelika iz Zenice.

Iz tuzlanskog kluba očekuju dobru utakmicu s obzirom na to igraju protiv prijateljskog kluba. Ono što će doprinijeti dodatnoj euforiji jeste što će polaznice škole košarke u između poluvremena, odigrati mini utakmicu.

Kapitenka Košarkaškog kluba Jedinstvo Tuzla uz pozitivnu tremu ističe da su spremne za sutrašnju utakmicu i pobjedu, jer imaju i dobro pojačanje iz SAD.

“ Ekipa Košarkaškog kluba Čelik iz Zenice je ekipa koja je ostvarila kao i mi dobre početne rezultate i nadam se da ćemo biti u prilici da se nakon utakmice radujemo prvoj domaćoj pobjedi, i ovom prilikom pozivam građane Tuzle, pogotov mlade, djevojčice, prijatelej sporta da dođu i da mladim igračicama daju podršku u sutrašnjoj utakmici”, kazao je Ozren Selesković, trener ŽKK Jedinstvo Tuzla.

“ Ekipa Čelika je nimalo naivna ekipa koju ne treba podcijeniti ali smatram da smo dovoljno dobro trenirale prethodnih dana i da ćemo pružiti vrlodobar otpor kako u odbrani tako i u napadu. Atmosfera je na jednom visokom niovu i potrudit ćemo se da tu atmosferu sa treninga prenesemo i na utakmici”, rekla je Elma Feukić, kapitenka ŽKK Jedinstvo Tuzla.

Utakmica je na rasporedu od 16:30 sati u Mejdanu.

POSLJEDNJE DODANO