Košarkašice Jedinstva sutra igraju važnu utakmicu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Mlade košarkašice Jedinstva u okviru 15. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene sutra dočekuju ekipu Playoffa iz Sarajeva. Protivnika koji je trenutno favorit, i koji se nalazi na vrhu tabele, košarkašice Jedinstva dočekuju spremno, i iz utakmice u utakmicu ostvaruju zacrtane rezultate.

“Što se tiče dosadašnje igre mogu vam reći da sam zadovoljan, jer ispunjavamo one zadatke koje smo predstavili pred sebe mada kao i svaki klub i svaki trener imamo ambicije da probamo napraviti veći rezultat nego što smo do sad uspjeli. Nećemo  sigurno se zaustaviti na ovome i pokušat ćemo već sutra protiv ekipe Playoffa koji je nezgodna ekipa i koji su favoriti u sutrašnjoj utakmici ali igramo na svom terenu pa ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ostvarimo pobjedu i otvorimo vrata za ulazak među četiri ekipe što bi bio veliki uspjeh za nas” – kazao je Mirza Oštraković, trener ŽKK Jedinstvo.

Za roster je jako bitno da djevojke nisu povrijeđene, i da su vrijedno radile i trenirale kako bi protivnika dočekale u najboljem svjetlu. Dva boda mnogo bi značila ekipi Jedinstva, jer bi se na taj način košarkašice mogle plasirati među četiri najbolje ekipe u ligi.

“Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, oni su apsolutni favoriti, nalaze se na vrhu tabele, jako iskusna ekipa koja je igrala i Kup BiH, dat ćemo sve od sebe da probamo iznenaditi na svom domaćem terenu” – istakla je Naida Ruščuklić, košarkašica ŽKK Jedinstvo.

Srce na terenu i sve od sebe košarkašice Jedinstva dat će sutra u Mejdanu, u velikoj Sali sa početkom u 19 sati i 30 minuta, dok se sljedeća utakmica, protiv ekipe Čelika igra već u subotu. Publika će i ovoga puta biti značajan igrač i potpora za pobjedu. Zbog toga iz ekipe Jedinstva pozivaju svoje vjerne navijače da im sutra budu podrška i da zajedno ostvare pobjedu.