Košarkaška reprezentacija BiH dobila novog direktora: Princ umjesto Avdića

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Novi sportski direktor košarkaške reprezentacije BiH je Vedran Princ, koji je naslijedio Samira Avdića.

“Nakon što je Avdija preuzeo ministarsku funkciju u Kantonu Sarajevo, uslijedio je poziv iz Košarkaškog saveza BiH, rekao je Princ, bivši košarkaš Zrinjskog, Širokog, Cibone i Cedevite, koji je do sada bio direktora omladinskih selekcija”, kaže Princ i dodaje:

“Već sam u kontaktu sa Vedranom Bosnićem, razgovarali smo i prije objave šireg spiska reprezentativaca… Za nekoliko dana bismo trebali objaviti i kraću listu igrača na koje će selektor računati u posljednje dvije kvalifikacione utakmice. Imamo odličnu komunikaciju.”

Princ ističe da je Avdić uradio ogroman posao u reprezentaciji BiH.

“Trudit ću se da nastavim njegov rad. Dosta smo razgovarali o mojoj novoj ulozi, dao mi je korisne savjete. Što se same reprezentacije tiče, sreća je da smo u relaksirajućoj situaciji, s obzirom na to da smo već osigurali plasman na Eurobasket. Malo je nezgodno sve organizirati u ovim vremena, kada korona vreba na svakom uglu, ali vjerujem da ćemo izbjeći veće probleme i odraditi taj posljednji “balon” u Rigi kako treba”, optimista je Princ.

Muškoj košarkaškoj reprezentaciji BiH u kvalifikacijama za Eurobasket ostali su još dueli protiv Grčke 20. februara, a dva dana kasnije kontra  Bugarske.

RTV Slon/ Akta.ba