-1 C
Tuzla
08.12.2023.

Košarkaška sezona u BiH počinje bez publike u dvoranama

Košarkaški savez BiH poslao je dopis svim klubovima učesnicima lige koji sadrži smjernice za organizaciju i odigravanje utakmica u novoj sezoni. Pored generalnih informacija o stanju u ekipama i opštih mjera kojih se sve ekipe moraju pridržavati, dopis sadrži upute vezane za: putovanja, utakmice, dolazak ekipa u dvoranu, organizaciju i pristup samoj dvorani, zone kretanja, razvrstavanje učesnika, zapisnički sto, svlačionice, zagrijavanje, izlazak na teren, live stream te postupanje u slučaju pozitivnog testa.

Svi klubovi domaćini dužni su pridržavati se protokola i obezbijediti sve potrebno za organizaciju utakmice čega se gostujuće ekipe moraju strogo pridržavati. Izdati su propisi za ograničenje broja učesnika u grupama, broj učesnika se mora reducirati na minimum. Dozvoljeno je prisustvo max. 50 osoba u cijeloj dvorani (sve zone), koje ispunjavaju dokazano opravdanu funkciju.

Navijači i gledaoci su isključeni.

Aktivne učesnike će definirati osoblje oko tima i ekipa može da se sastoji od maksimalno 20 članova računajući trenere, igrače, službenog predstavnika, medicinsko osoblje i sportskog direktora. Dodatno osoblje nije dozvoljeno uključivati. Pasivni učesnici su osoblje koje je potrebno za nesmetano odvijanje utakmice i to su: službena lica (sudije, komesari, zapisnički sto…), redari, osoblje odgovorno za rasvjetu i livestream, brisači parketa i slično. Pasivnim učesnicima zabranjen je kontakt s aktivnim učesnicima.

Pristup u dvoranu imat će samo aktivni i pasivni učesnici , a strogi nadzor će vršiti osobe iz obezbjeđenja. Shodno tome, početak Prvenstva BiH, kako je to bilo i očekivano, odigrat će se bez prisustva publike u dvoranama. Klubovi domaćini dužni su obezbijediti livestream koji ćete moći pratiti na Youtube kanalu KSBiH kao i u prijašnjim sezonama.

OKK Sloboda

Vezane vijesti

TUZLA