20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Kovačević: Navikavamo se na novog selektora i trenere

Jutro u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici gdje se priprema ”A” selekcija počelo je testiranjem na Covid-19 koje je obavezno za sve, uoči putovanja u Italiju.

Organizacija je protekla bez problema i sve u našem taboru funkcioniše u skladu sa epidemiološkim protokolom za šta se brine medicinski tim reprezentacije.

Prije putovanja u Firencu bh. igrači će danas odraditi još jedan trening koji će propustiti Adnan Kovačević zbog lakše povrede tetive, zbog čega je podvrgnut fizikalnoj terapiji.

Bez obzira na povredu Kovačević je pun optimizma:

“Sve je dobro i imam utisak da smo jedva čekali da se ponovo vidimo. Navikavamo se na novog selektora i trenere, a ima i novih momaka pa sve to daje posebnu draž ovom okupljanju. Mi znamo šta je naš zadatak tako da nema problema jer svi pokušavamo da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u narednom periodu.”

Kad je riječ o treninzima i raspoloženju Kovačević ističe : “Treninzi su veoma interesantni i što je najvažnije svi su s loptom. Uživamo i mislim da se to vidi.”

O iskustvima iz duela sa Italijom kaže:

“Mislim da nakon te utakmice imam više samopouzdanja, sigurniji sam u sebe ali i u to da možemo nešto napraviti. Italija je kvalitetna reprezentacija, međutim i mi imamo svoje adute koje trebamo iskoristiti. Znamo kakav je protivnik, igrali smo s njima i mislim da možemo riješiti utakmicu u našu korist”.

(RTV Slon/Fudbalski savez BiH)

Vezane vijesti

TUZLA