11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Krajem septembra počinje Liga za košarkaše u kolicima

Liga u košarci u kolicima počinje krajem septembra.

Nakon dosta problema koje je izazvala pandemija koronavirusa liga će konačno krenuti, a u novoj sezoninekoliko ekipa pretendira na sami vrh. Razlog za početak u ovom terminu leži u činjenici da je savez dobio zvaničnu potvrdu od IWBF-a o održavanju Evropskog prvenstva B-divizije u Atini, koje se održava od 16. do 22. novembra.

Direktor reprezentacije BiH Alaga Pašić kaže da su pripreme za nastup reprezentacije praktično već počele.

– Iako je Evropsko prvenstvo nominalno u novembru, mi smo pripreme počeli već odavno. Dosta logističkih stvari je potrebno pripremiti ranije, a tiču se priprema, dolaska i odlaska reprezentacije u Grčku, nabavke opreme i svega potrebnog za što bolji nastupa na prvenstvu. Moram napomenuti da i ovog puta imamo veliku podršku našeg BH Telecoma, koji se još jednom pokazao kao naš iskreni prijatelj i partner državne reprezentacije – rekao je Pašić.

Uskoro će se, kaže, krenuti s planom priprema za takmičenje u Grčkoj.

– U narednim danima ćemo definirati tačan plan priprema za ovo takmičenje. U saradnji sa selektorom i ljudima iz kancelarije saveza ćemo napraviti jasan plan i definisati termine priprema, kao i plan praćenja potencijalnih reprezentativaca te na osnovu toga napraviti cijelu organizaciju. Poznato je da zbog specifičnih uslova je dosta teško napraviti i organizovati pripreme košarkaša u kolicima, u odnosu na ostale sportove – dodao je Pašić.

POSLJEDNJE DODANO