Krezo: Želimo plasman u glavnu rundu kvalifikacija

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine od 29. januara do 1. februara bit će domaćin turnira grupe F preliminarne runde kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Susreti će biti odigrani u Areni Zenica, a pored bh. selekcije na turniru će učestvovati još Škotska, Švicarska i Turska.

– Želimo da se plasiramo u glavnu rundu i povećamo koeficijent reprezentacije, kako ubuduće ne bismo igrali preliminarnu rundu. Smatram da smo kvalitetniji od naših protivnika i da ćemo ostvariti dobre rezultate – izjavio je selektor Ivo Krezo.

Ekipa će, kako kaže, početi pripreme 25. januara, ali se već spremaju za turnir.

– Trudimo se da se što bolje upoznamo s protivnicima i spremimo se na najbolji način. Jesmo favoriti, ali sigurno je da se ne smijemo opustiti ako želimo da ostvarimo naše ciljeve – dodao je.

Krezo je na pripreme za turnir pozvao 16 igrača. Na spisku su: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Denis Isanović (Salines), Ivan Ivanković (Zrinjski), Mario Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mostar SG Staklorad), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Centar), Josip Bošković (Zrinjski), Darko Milanović (Salines), Darko Raguž (Zrinjski), Andrijano Dujmović (Zrinjski), Amel Handžić (Centar), Elmin Prošić (Centar).

Izvor: (RTV Slon/Fena)