“Kristal soli 2018”: Aluplast Banovići – Najuspješniji obrtnik u 2018. godini

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Tuzlanski kanton može se ponositi sa najviše registrovanih obrta u FBiH. Njih više od 11.000. Upravo za naše obrtnike, za koje se struka slaže da su nosioci posebnih privrednih aktivnosti utemeljena je kategorija Kristal soli za najuspješnijeg obrtnika u TK.

Prošle godine ova nagrada otišla je u ruke Pekare Tušanj, a ove godine prema ocjenama Obrtničke komore TK, najuspješniji obrtnik u TK za 2018. godinu je Obrtnička radnja ”Aluplast” Banovići. Pogledajmo priču.

Aluplast je firma koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije renomiranog njemačkog proizvođača “REHAU” a bave se i proizvodnjom aluminijske bravarije, roletni, aluminijskih dvorišnih i balkonskih ograda. Dolazi iz Banovića, malog rudarskog mjesta, općine na sjeverozapadnim obroncima planine Konjuh.

Dugogodišnje iskustvo rada kod privatnika, vlasnik Aluplasta Suad Žugić iskoristio je i 2013. godine pokrenuo vlastiti biznis.

Na samom početku jedino je vlasnik bio uposlenik, a danas u firmi radi šest osoba. Promet preduzeća je u 2018. godini, u odnosu na 2017. godinu narastao za oko 30 posto.