„Kristal soli 2018“: Kompanija Denix d.o.o. Srebrenik proglašena najuspješnijom u TK po ostvarenoj dobiti za mala preduzeća

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Najznačajniji privredni događaj godine „Kristal soli 2018“ održan je u petak 20. septembra u Hotelu President, a među šest kategorija žiri je birao i najuspješnije kompanije TK po ukupno ostvarenoj dobiti u 2018. godini, za mala, srednja i velika preduzeća.

Priznanje ”Kristal soli 2018” u dijelu malih preduzeća pripalo je kompaniji Denix d.o.o Srebrenik koja je proglašena najuspješnijom kompanijom po ostvarenoj dobiti.

Inače, firma Denix d.o.o. datira od davne 1982. godine u Srebreniku. Proistekla je iz obrtničke djelatnosti u vidu Autoprevozništva. U uspješnom poslovnom ambijentu kroz niz godina obrtnička djelatnost prerasta u društvo s određenom odgovornošću te dobiva sadašnji naziv Denix d.o.o.

Denix d.o.o. je vodeća firma u oblasti transpotnih usluga kako na domaćem tako i na međunarodnom polju, te u posljednjih 15 godina razvija trgovačku djelatnost, trgovinom rabljenih teretnih vozila i rabljenih dijelova gdje postaje regionalni lider uključujući države EX Jugoslavije i šire.

Denix upošljava 31 radnika. Ukupna dobit u 2018. godini iznosila je 2.972,331 KM, a ukupni prihodi 11.055.145 KM.

Prateći evropske i svjetske trendove u privredi, Radio-televizija Slon treću godinu zaredom organizovala je najznačajniji privredni događaj godine u TK „Kristal soli“.

Najistaknutiji privrednici ponijeli su laskave titule najboljih u kategoriji za koju su nominovani, a najbolje je birao žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih stručnjaka.

Akcenat je stavljen, između ostalog, na poduzetnički aktivitet, kao jedan od faktora razvoja Tuzlanskog kantona.