”Kristal soli 2018”: Omega d.o.o. – od male porodične firme do trgovačkog lidera

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na ovogodišnjoj manifestaciji, najbolji u privredi TK ”Kristal soli 2018”, nagrada za najuspješniju kompaniju za 2018. godinu po ostvarenim prihodima u kategoriji velika preduzeća, po ocjeni stručnog žirija je Omega d.o.o. Živinice.

Omega d.o.o. osnovana je 1990. godine u Živinicama, kao jedna od prvih privatnih firmi u Bosni i Hercegovini. U početku mala porodična firma, Omega d.o.o. se razvila u trgovačkog lidera na tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike u Bosni i Hercegovini. Osnovne oblasti poslovanja firme su veleprodaja i maloprodaja bijele tehnike i potrošačke elektronike, veleprodaja hrane, pića i drugih roba za trgovine i ugostiteljstvo, iznajmljivanje nekretnina i poslovnih prostora unutar tržnih centara, maloprodaja obuće i tekstila. Omega d.o.o. je ovlašteni distributer brendova Beko i Grundig za Bosnu i Hercegovinu. Omega d.o.o. je trenutno najveći lanac specijalizovanih trgovina za prodaju bijele tehnike sa 34 maloprodajna objekta ”Beko shop” u BiH. Omega trenutno zapošljava preko 400 radnika i sarađuje sa preko 2000 veleprodajnih kupaca u BiH. Ukupni prihodi u 2018. godini iznosili su 74.966.641 KM, a ukupno ostvarena dobit u 2018. godini 28.592 KM.

Podsjetit ćemo da je ”Kristal soli 2018” manifestacija koju RTV Slon organizuje već treću godinu zaredom, a održana je u petak 20. septembra. Od mnogobrojnih učesnika, privrednika iz TK, stručni žiri imao je pune ruke posla u odabiru najboljih među najboljima.