“Kristal soli 2018” – Pannonica Tuzla: Protekle sezone broj gostiju bio 450 hiljada

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Jedna od najbrže rastućih privrednih grana svijeta  je turizam. Turizam ima važnu ulogu u EU-u zbog svog ekonomskog potencijala i potencijala za zapošljavanje te zbog utjecaja na društvo i okoliš. 

Da su ovi navodi tačni i da smo spremni pratiti svjetske trendove potvrđuje i kantonalna statistika o broju turističkih posjeta, tura i obilazaka TK. Tuzli je to itekako pošlo za rukom a Specijalano priznanje za razvoj turizma ide u ruke Javnog komunalnog preduzeća Pannonica d.o.o. Tuzla. Ovo je priča o Panonici.

Priča o počecima značajnijeg razvoja turizma u našem gradu, krenula je 2003. godine nakon izgradnje I faze kompleksa Panonskih jezera.. Glavni pokretač ideje i realizacije izgradnje kompleksa Panonskih jezera je Grad Tuzla  kao 80%-ni vlasnik kompleksa, i koja je ovaj prostor proglasila Javnim dobrom u općoj upotrebi, a upravljanje nad svim segmentima rada kompleksaje povjereno  firmi, Javno komunalno preduzeće ”Pannonica” d.o.o. Tuzla.

Za proteklu sezonu se može dati ocjena da je bila uspješna, prodato je 316.673 komada ulaznica svih kategorija, a kompleks slanih jezera je posjetilo 450.000 gostiju uzimajuci u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama. Nastavljen je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja. Ukupni prihodi u 2018. godini ostvareno su u iznosu 1.996.851 KM. Pannonica zapošljava 65 radnika.