”Kristal soli 2018”: Udruženje poslodavaca FBiH predstavlja nezavisan glas s više od hiljadu članova

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Najznačajniji privredni događaj godine „Kristal soli 2018“ održan je u petak 20. septembra u Hotelu President, a među šest kategorija žiri je dodIjelio Specijalno priznanje za razvoj privrede. Ovo priznanje zavrijedilo je Udruženje poslodavaca Federacije BiH Sarajevo.

Udruženje poslodavaca u FBIH (UPFBIH) osnovano je 2002. godine kao dobrovoljna neprofitna i nezavisna organizacija poslodavaca u FBiH.

Utemeljno na principu dobrovoljnog članstva i na načelima slobode udruživanja UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje. UPFBiH svojim aktivnostima promoviše stvavove i mišljenja poslodavaca i jedini je priznat predstavnik poslodavaca u socijalnom dijalogu na nivou FBiH. Udruženje poslodavaca danas predstavlja snažan i nezavisan glas poslodavaca s ukupno više od 1.000 pojedinačnih i kolektivnih članova koje je prepoznato na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Konačni cilj UPFBiH je ojačati svoje članice, ali i cijeli privredni sektor za konkurenciju koja ih čeka ulaskom BiH u Europsku Uniju.

Prateći evropske i svjetske trendove u privredi, Radio-televizija Slon treću godinu zaredom organizovala je najznačajniji privredni događaj godine u TK „Kristal soli“.

Najistaknutiji privrednici ponijeli su laskave titule najboljih u kategoriji za koju su nominovani, a najbolje je birao žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih stručnjaka.

Akcenat je stavljen, između ostalog, na poduzetnički aktivitet, kao jedan od faktora razvoja Tuzlanskog kantona.