Kur-salon zablistao punim sjajem

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

I ove godine na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavila se specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača. Jedinstvena i elitna ustanova za liječenje u 2018. godini obilježila je 160 godina od organizovanog liječenja, i 110 godina od izgradnje prvog modernog kupališta. 2018.godina za Banju Koviljaču bila je i rekordna u poslovanju u historiji specijalne bolnice za rehabilitaciju, a pretposljednjeg dana 2018. godine otvoren je i dugoočekivani Kur-salon kojeg je prije osam i po decenija sagradio Aleksadar Karađorđević. Zdanje koje je donedavno bilo gotovo na rubu propasti poslije upravo završene potpune obnove blista kao novo, izgleda nikad bolje i već je primilio veliki broj gostiju kao što je to bilo većim dijelom prošlog vijeka. Nekadašnji izgled ostao je netaknut. Ambijent zgrade nije promijenjen, ali ona sada ima svu neophodnu modernu opremu, video-nadzor, novu klimatizaciju, podno grijanje i protivpožarni sistem, tako da ispunjava sve potrebne standarde. Banjska dvorana Kur-salon u okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača zasjala je novim i ljepšim sjajem nego ikad prije.

”Tri restorana, pet salona, to su mjesta koja garantuju odličan provod i zabavu, idealno mjesto za kongrese, sastanke, razne svečanosti, poslovne ručkove, tako da smo sigurni da će on doprinijeti većem broju posjetilaca u Banju Koviljaču, a svake godine ih je sve više i više. Mi smo prošlu godinu završili sa više od 22.500 gostiju i više od 152.000 noćenja, što se ne pamti ni sa zlatnim 90.tim godinama koje su bile u našoj zemlji,” rekao je prim.dr. Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Kur-salon u funkciji je od prvog januara i dostupan je svim gostima. Neki važni datumi kao što su doček i repriza Nove godine, Dan zaljubljenih, usrećile su i zadovoljile sve posjetitelje. Rezervacije za 8. Mart, dan žena rasprodata je mjesec unaprijed, što dovoljno govori o kvalitetu i uspješnosti Kur-salona za jako mali period.

”Kur salon je mjesto koje će biti magnet za okupljanje svih ljudi koji žele dobar provod i da osjete nešto od kulturnog života, a dolaze u Banju Koviljaču i širi region,” kazao je prim.dr. Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača. 

Ono što razlikuje Banju Koviljaču od ostalih centara za rehabilitaciju u širem regionu jeste to što je u sklopu specijalne bolnice za rehabilitaciju prije tačno 30 godina osnovano prvo odjeljenje za rehabilitaciju djece u bivšoj Jugoslaviji. ”I mi ćemo 1. Marta obilježiti 30 godina postojanja dječijeg odjeljenja i nadamo se da ćemo okupiti sve stučnjake koji se bave rehabilitacijom i liječenjem djece sa prostora i Srbije i BiH i Crne Gore i Hrvatske,” rekao je doktor Jokić.

Najbolja reklama je zadovoljan gost koji se uvijek vraća, moto je welnes centra Kovilje. Welnes centar Kovilje nalazi se u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Banji Koviljači. Već 12 godina uspješno radi u kupatilu kralja Petra I koji se nalazi u parku u okviru specijalne bolnice. Spoj starog i modernog daje potreban dašak topline i ugodnog boravka u prostorijama centra. Ono što razlikuje Welnes centar Kovilje od ostalih je to što je ovo medicinski centar gdje se posjetitelji mogu relaksirati i opustiti ali i dobiti ispravnu i adekvatnu uslugu.

Pored kvalitetnih masaža u koje sam sigurna da ćete biti zadovoljni i uvjek nam se ponovo vraćati, imamo unutrašnji bazen koji je kompletno prekriven hidroaeromasažnim efektima, spoljašnji bazen koji radi 365 dana u godini i u zimskim danima moguće je da se kupate u termomineralnoj vodi da se kupate na 34 stepena napolju, objašnjava Marija Nikolić, koordinator welness centra Kovilje.

Saune, fitnes sala, bogate ponude u okviru tretmana lica, tijela, visok standard u pružanju kvaliteta usluga sve to ali i još mnogo toga možete pronaći ukoliko posjetite Banju Koviljaču i prepustite se sigurnim i iskusnim rukama profesionalaca. Samo jedan sat od Tuzle dijeli vas od uživanja u svim blagodatima koje nudi Banja Koviljača, i netaknuta priroda koja je okružuje. Tako ćete pored svih kvalitetnih i profesionalnih usluga, modernih tehnologija i ljubaznog osoblja, moći uživati i u ljepotama prirode, a svježinu čistog zraka udisati punim plućima.