18 C
Tuzla
19.08.2022.

Lagumdžija: Đavo je u detaljima, za pogubne izmjene Izbornog zakona odgovorna su „braća Dalton“!

Vrele ljetne dane do usijanja u političkom smislu, dovele su špekulacije i informacije da bi već do prvog augsta Visoki predstavnik Kristijan Šmit mogao nametnuti odluku kojom se mjenja Izborni zakon u našoj zemlji. Od integriteta izbornog procesa, do deblokade Federacije, nižu se rekacije pa i protetsi ispred OHR-a, a među njima, vrlo znakovita je i rekacija nekadašnjeg ministra vanjskih poslova naše zemlje.

„Ni po kojoj se cijeni ne smije dozvoliti da OHR nametne ovako nesagledivu odluku koja može narušiti temelje Mirovnog sporazuma bez da se prije toga odgovori na nekoliko osnovnih pitanja i preciziraju kapitalni mehanizmi neophodni za funkcionisanje demokratske države i društva zajedničkih vrijednosti“, između ostalog, mišljenja je  gospodin Zlatko Lagumdžija sagovornik novog izdanja političkog magazina „Tačka“.

Emisija se emituje večeras od 21:00 sat u programu TV Slon. U srijedu od 08:00 sati emisiju možete pogledati i putem Facebook stranice RTV Slon. 

Podsjećamo, prošle sedmice govorili smo o kantonalnim prilikama i šta to dio opozicije zamjera akuelnoj Vladi TK. Snima emisije možete pogledati u produžetku.

Karadžin: Ekonomska situacija zahtjeva stalni rad svih dužnosnika, moramo hitno i stalno djelovati

POSLJEDNJE DODANO