15 C
Tuzla
04.10.2022.

Lana Pudar sprema se za nove izazove na takmičenjima u Berlinu i Melbourneu

Europska prvakinja i najbolja bh. plivačica Lana Pudar govoreći o svojim planovima do kraja godine, Pudar je podsjetila da je nakon osvajanja zlatne medalje u utrci 200 metara leptir na Europskom prvenstvu odlučila propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo u Peruu kako bi se odmorila.

– Napunila sam baterije, sada idu pripreme za novu sezonu. Krajem desetog mjeseca je Svjetski kup u Berlinu i u dvanaestom mjesecu Svjetsko prvenstvo u Melbourneu i spremam se za ta dva takmičenja – istaknula je Pudar.

Posljednjih dana u Mostaru je krenulo čišćenje lokacije na kojoj bi trebao biti olimpijski bazen, a gradonačelnik Mostara Mario Kordić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić istaknuli su upravo Lanu kao bitan čimbenik što se krenulo u izgradnju tog sportskog zdanja.

– To mnogo mi znači, vidim da radim velike stvari i vidim koliko taj moj rezultat znači svim ljudima, prvenstveno mojim sugrađanima. To mi je ogroman motiv za dalje – istaknula je.

Po njezinim riječima, izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru uveliko će joj olakšati život.

Želja mi je pripreme odrađivati u svom gradu. Sad puno izostajem od kuće i škole, jer u Mostaru nemam adekvatne uvjete za rad – dodala je.

RTV Slon/Fena

POSLJEDNJE DODANO