22 C
Tuzla
23.05.2022.

LDS: Dan izbora je jedini dan kad vladaju građani!

Liberalno demokratska stranka BiH danas zvanično završava izbornu kampanju za Lokalne izbore 2020.godine.

Prije nego što nastupi predizborna šutnja želimo da poručimo svim građanima grada Srebrenika, a i cijele države, da je dan izbora jedini dan kad vladaju građani i kad imaju moć da naprave promjene.

Vladajuće stranke su potrošile sve svoje kredite, ali i dalje uporno pokušavaju da manipulišu vašim mišljenjima i navode vas da pomislite kako oni nisu imali dovoljno snage niti razumijevanja nekih drugih političkih opcija da istraju u svojim ciljevima.

Mnogobrojne džambo plakate, enormno zaduživanje budžeta na račun ulaganja u infrastrukturu, rekonstrukciju puteva i vodovoda, finansiraju se novcem poreznih obveznika, a to je vaš novac.

Liberali u Srebreniku su ponosni na činjenicu da nisu učestvovali u megalomanskoj i drskoj kampanji koje su pojedine stranke sa područja grada Srebrenika  vodile, te da su ovu „utakmicu“ odigrali dostojanstveno i u skladu sa osnovnim političkim načelima liberalne demokratije.

Politika je jako težak i odgovoran posao koga su nažalost pojedinci i neke političke stranke totalno obezvrijedili, a svojom političkom kampanjom su pokušali uvjeriti glasače da su ucjenjivanje građana i vrijeđanje protivničkih kandidata način kako se dolazi do podrške na izborima.

Promjena kvaliteta ove države mora krenuti sa gradskog nivoa i ovi izbori su zajednička šansa za sve nas. Iskoristimo je!

Obnova od temelja!

 

POSLJEDNJE DODANO