21.7 C
Tuzla
20.07.2024.

LDS Srebrenik upriličio predizborni skup i predstavljanje kandidata

Općinski odbor LDS-a Srebrenik, sinoć je u Dubokom Potoku, u sklopu predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020. godine, upriličio predizborni skup i predstavljanje svih kandidata sa liste za Gradsko vijeće Srebrenik.

Predstojeći Lokalni izbori su izbori sa najvećim dosadašnjim političkim ulogom u gradu Srebreniku. Iza  nas je vrijeme velikih političkih prelaza iz jedne u drugu stranku ili političku opciju. LDS poziva sve političke stranke te njihovo članstvo, da predizbornu kampanju vode na način propisan Izbornim zakonom, a ne da se sve što je konkurentno tretira kao smrtni neprijatelj, rekao je u svom obraćanju Sead Zahirović, kandidat LDS-a na listi za Gradsko vijeće Srebrenik.

Fuad Avdić, kandidat LDS-a na listi za Gradsko vijeće Srebrenik, naglasio je da je Duboki Potok već godinama na marginama razvoja ovog gradskog područja. Od nekadašnjeg kulturnog, sportskog i privrednog središta, Duboki Potok je pretvoren u jedan od nerazvijenih dijelova grada Srebrenika u kojem su čak i ulice kroz centar naselja postale makadamski putevi, a svi sportski i kulturni aspekti koji su nekad krasili ovo naselje su potpuno zanemareni.

Nosilac liste LDS-a za Gradsko vijeće Srebrenik i vijećnik u Gradskom vijeću, Nedžad Zahirović,  istakao je da LDS svojim političkim djelovanjem stvara politički i privredni ambijent u kojem mladi mogu iskoristiti svoje kreativne i poslovne potencijale u BiH, umjesto da svoje stečeno znanje i svoj rad naplaćuju u nekoj od država zapadne Evrope.

Skupu se obratio i Amir Husarić, predsjednik općinskog odbora LDS-a Srebrenik, i kandidat na listi za Gradsko vijeće,  koji se u svom izlaganju osvrnuo na program LDS-a za predstojeće Lokalne izbore. Turistički potencijali Dubokog Potoka, koji su prepoznati od strane Turističke zajednice grada Srebrenika, a koje su Liberali i u dosadašnjim programima isticali, moraju biti iskorišteni. Izletište na Bijeloj rijeci i brdo Ratiš su lokacije koje uz malo uređenje, mogu postati centri turizma ovog gradskog područja. Put ka Evropskoj uniji nema alternativu, a Liberalno demokratska stranka, kao članica Evropske liberalne porodice, ovaj proces može ubrzati.

“Obnova od temelja”.

 

Vezane vijesti

TUZLA