15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Libertas Kup 2022: Pioniri se vraćaju sa srebrom, kadeti zauzeli četvrto mjesto

Utakmicama za plasman  spuštena je zavjesa na proljetni Libertas Kup 2022 u Dubrovniku na kojem su nastupile ekipe iz regije. Libertas Kup je bio organizovan za dvije uzrasne kategorije, U14 i U16 gdje su nastupe uzele naše pionirska i kadetska selekcija. Bilo je pregršt zanimljivih utakmica, ali i zabave za sve posjetitelje, za koje je KK Dubrovnik organizirao besplatan razgled grada i vožnju žičarom na Srđ.

Košarkaši KK Sežane su uzeli naslov pobjednika U16 turnira pobjedom u finalu 67:62 protiv domaćina KK Dubrovnik. Medalju za treće mjesto je osvojila je ekipa KK Zadra koja je u polufinalu pobijedila OKK Slobodu rezultatom 70:59. Put naših kadeta započeo je pobjedom protiv KK AS iz Herceg Novog u prvoj utakmici nakon čega su u drugom susretu savladani od strane domaćina KK Dubrovnik rezultatom 82:62. U borbi za treće mjesto KK Zadar je u drugom poluvremenu uspio prelomiti utakmicu i osvojiti bronzu što je naše kadete svrstalo na četvrto mjesto ukupnog poretka. Svoje mjesto u najboljoj petorci U-16 turnira pronašao je naš Maid Grebović.

  1. KK SEŽANA
  2. KK DUBROVNIK
  3. KK ZADAR
  4. OKK SLOBODA, TUZLA
  5. ŠK DUBROVNIK
  6. KK AS, HERCEG NOVI

MVP TURNIRA: Ian Lazarevski (KK Sežana), PRVA PETORKA TURNIRA: Ian Lazarevski (KK Sežana), Luka Salatić (KK Dubrovnik), Maid Grebović (OKK Sloboda), Petar Miović (KK Dubrovnik), Toni Josipović (KK Zadar)

POSLJEDNJE DODANO