21.7 C
Tuzla
30.05.2023.

Lični rekordi i dvije srebrene medalje za plivačke KVS ”Sprint” Tuzla

Proteklog vikenda (subota 07.05.2022.) održan je Međunarodni plivacki miting u Mostaru, pod nazivom “II SVEUČILIŠNI SPRINTKO KUP 2022“.
Na ovoj plivačkoj manifestaciji učešće je uzelo 14 klubova i 240 plivača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Klub vodenih sportova „Sprint“ Tuzla je učestvovao sa 3 plivača. Ostvarili su zapažene rezultate i pored jako skromnih mogućnosti za odvijanje trenažnog procesa sa kojim se susreću svi klubovi ovog grada i ovog kantona (PK “GALEB” Lukavac, PK “Slobode“ Tuzla, PK „Zmaj“ Tuzla).
Plivači ovog kluba u jakoj konkurenciji su pored svojih ličnih rekorda doplivali do 2 srebrene medalje, a u nekoliko trka su bili na dohvat medalja.
Plivači koji su branili boje kluba i ostvarili zapažene rezultate su:
– Ćosićkić Esma, 2010. (25m slobodno 2. mjesto i srebrena medalja sa 2. najkvalitetniji rezultatom po FINA bodovima na nivou cijelog prvenstva);
– Jusić Džana, 2011. (25m prsno 2. mjesto i srebrena medalja, a u ostalim trkama popravila lične rekorde);
– Aladin Mešić, 2011. (25m leđno 7. mjesto. U ostalim trkama popravio lične rekorde.
Sve čestitke na borbenosti za svoje lične, klupske i gradske rezultate kao i na sportskom ponašanju. Ovim putem svim plivačima želimo da vam se ostvare želje da dobijete GRADSKI ZIMSKI OLIMPISKI BAZEN, kako bi imali još bolje rezultate i još veći broj svojih klupskih i grdskih plivačkih sportista i prijatelja, navode iz ovog kluba.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!