Lionsi Sarajeva donirali kombi sa opremom za mobilni tim u vrijednosti od 90.000 KM

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Lionsi Sarajeva u ime Lion Clubs International Foundation danas su predali kombi vozilo sa opremom kao donaciju Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” za potrebe projekta Mobilnog tima. Svečana ceremonija predaje donacije kombija, obavljena je na platou SCC-a,
kojom prilikom je govorila dr.Nada Čivić rukovodilac Projekta, koja je zajedno sa predsjednicom lions zone BIH Edinom Džombom svečano presjekla vrpcu primopredaje vrijedne donacije.

Naime, LCIF već duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u onom periodu nakon završetka intenzivnog bolničkog liječenja.

Ovog puta su se pridružili misiji podrške oboljelih i liječenih mališana i njihovih porodica sa područja cijele FBiH tako što su bili glavni sponzor u nabavci kombija sa opremom za potrebe projekta Mobilnog tima u vrijednosti od 90.000 KM, a koji će voditi udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Cilj mobilnog tima jeste oformiti stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć i podršku svim porodicama iz cijele FBiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim porodicama koje su završile svoju borbu, jer borba se nastavlja i nakon izlječenja.

U mjesecu septembru smo govorili o važnosti podške i nakon završenog liječenja, jer djeca i porodice nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku. Odlučili smo djelovati te kroz projekat Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju kako bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta. U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga 3 u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banja Luci. Lionsi Bosne i Hercegovine u kontinuitetu djeluje oko 20 godina i služe svima kojima je pomoć potrebna. Svake godine doniraju Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Pored svakodnevnih humanitarnih aktivnosti, lionsi su opremili Biblioteku za slijepe u Sarajevu, dostavili vrijednu medicinsku opremu u 4 centra u Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru “Sumero” opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali neophodnu medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava.

Posljednja akcija Lionsa Sarajeva je nabavka kombi vozila sa medicinskom opremom za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u vrijednosti od skoro 90.000,00 KM. Bezbroj je humanitarnih akcija koje su Lionsi BiH organizovali tokom ovih 20 godina uspješnog djelovanja. Moto lionsa “Mi služimo” dovoljno govori o pristupu i angažovanju vrijednih članova ove svjetske humanitarne organizacije.