11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Ljetna škola Erasmus+ projekta ECOBIAS na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli

Na Univerzitetu u Tuzli, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Duisburg-Essen, Njemačka, od 5.9. do 8.9.2022. godine održat će se “Ljetna škola iz metabarkodiranja okolišne DNK”, u okviru realizacije Erasmus+ Ecobias projekta: Razvoj master studija iz ekološkog monitoringa i bioprocjene slatkovodnih ekosistema u visokoškolskim institucijama Zapadnog Balkana.

Otvaranje ljetne škole planirano je za ponedjeljak u prostoru Amfiteatra 2 Tehnološkog fakulteta sa početkom u 9.30.

Ljetna škola će  okupiti studente i profesore iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i regije  (Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Duisburg-Essen, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Nišu, Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet Donja Gorica), kao i stručnjake iz biološkog sektora.

Ljetna škola je planirana kao četverodnevni program, koja ima za cilj učesnike/ce obučiti u planiranju istraživanja metabarkodiranja okolišne DNK, metodologiji uzorkovanja, metodologiji analize u laboratorijama Odsjeka za biologiju i metodama analize i obrade podataka.

Univerzitetsku obavijest o održavanju Ljetne škole mozete pronaći na linku.

 

POSLJEDNJE DODANO